Zo werkt onze ontwerptool

 1. Klik op het tekstvlak van de voorbeeldtekst op jouw kaart om de tekst aan te passen. Het tekstvlak kun je ook verslepen.
 2. Klik op het kruisje in de kolom links naast jouw kaart onder Lagen bewerken om de (voorbeeld)tekst te verwijderen.
 3. Klik op het groene Aa icoon onder Invoegen in de kolom links naast jouw kaart om eigen tekst toe te voegen in een nieuw tekstvlak.
 4. Klik op de afbeelding van jouw kaart om deze naar een andere plek te slepen.
 5. Klik op het kruisje onder Lagen bewerken in de kolom links naast jouw kaart om de (voorbeeld)afbeelding te verwijderen. 
 6. Klik op het icoon met het groene fototoestel onder Invoegen in de kolom links naast jouw kaart om een foto en/of afbeelding als JPEG of GIF-bestand toe te voegen. 
 7. Klik op het balkje Achtergrondkleur in de kolom links naast jouw kaart om de achtergrondkleur van jouw kaart aan te passen. (Dit kan bij sommige kaarten zowel op de voor- als binnenkant van de kaart en bij sommige kaarten alleen aan de binnenzijde. Dit is afhankelijk van het ontwerp). VoorkantAchterkant, Links (dit is de linker binnenzijde) en Rechts (dit is de rechter binnenzijde).
 8. Kijk bij Tekst opties in de kolom links naast jouw kaart welk lettertype en welke lettergrootte, kleur en uitlijning op dit moment geselecteerd zijn voor jouw kaart. Dit kun je hier ook aanpassen.
 9. Bij Lagen bewerken in de kolom links naast jouw kaart kun je tekst- en beeldelementen bewerken op jouw kaart.
 10. Klik op het icoon naast Rasterlijnen in de kolom links naast jouw kaart bij Hulpmiddelen en bekijk of jouw tekst en/of foto’s en afbeeldingen recht staan.
 11. Klik op de groene button Ontwerp opslaan in de kolom links naast jouw kaart bij Hulpmiddelen om jouw ontwerp op te slaan.